Jag gjorde om receptet lite denna gång då jag snålade på äggen...
Det ska egentligen vara tre ägg + sex äggvitor men jag körde på sex hela ägg.
Detta bröd går att äta som det är, rosta eller göra vitlöksbröd av!!!
Så här blev mitt recept:
”THE
FRANSKA” (min version)
Sätt på
ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda alla
de torra ingredienserna i en bunke (förutom sesamfröna).
Riv osten så
fint som möjligt.
Blanda ner
ägg och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop.
Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla.
Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla.
Samla ihop
degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
Förbered en
plåt med ett bakplåtspapper på.
Ta upp degen
med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på
plåten.
Pensla den
med vispat ägg och strö vallmofrön över.
Skär 4-5
sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
Ställ in i
ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt.
Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60
minuter.
När det är
klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.
Servera och
njut sen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar