måndag 5 september 2011

LCHF: Doktorns förunderligt goda räkpaj

Doktorns förunderligt goda räkpaj
(ur LCHF-kokboken - KÖP DEN!)
4-6 port

Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

"Stuvningen":
500 g räkor (Jag hade två avrunna burkar...ca 340g)
150-200 g räkost
1 dl creme fraiche
2-3 msk pressad citronsaft
hackad dill
nymald peppar
2 dl riven ost

Tillagas på spis och i ugn 225 grader.

Smält smöret i pajformen i ugn. Vispa hastigt ihop stanningen och grädda till torr yta med ordentligt färg.

Smält räkosten tillsammans med CF och citron i en tjockbottnad kastrull. Lyft kastrullen från värmen och rör ned räkorna. Krydda. Fördela röran på botten av pajskalet och strö osten över. Grädda till gyllenbrun yta. Vänta minst 15 minuter innan det ska serveras så att innehållet hinner stanna en aning.

Jättegod som lunch eller kvällsmat eller frukost... :O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar