söndag 27 februari 2011

Pannacotta x 3

Igår provades dessa tre recept på PANNACOTTA:

LIMEPANNACOTTA med Blåbär
5dl grädde
1 lime
3 gelatinblad

Koka upp grädden och det rivna skalet av en lime.
Ta av från värmen och rör ner tre gelatinblad(som legat i vatten) och saften av en lime.
Hälldes i 8 mindre glas och kyldes - på med blåbär vid servering

VIT CHOKLAD PANNACOTTA med Hjortron
2 ½dl Grädde
1krm vaniljpulver
1½ gelatinblad
50g vit choklad

Koka upp grädden och vaniljpulvret.
Rör ner chokladen tills den smällt.
Ta av från värmen och rör ner gelatinet(som legat i vatten)
Hälldes i 8 små snapsglas och kyldes - på med hjortron vid servering

MÖRK CHOKLAD PANNACOTTA med jordgubbar
2½ dl grädde
100g mörk choklad - jag tog 86%
1 gelatinblad

Koka upp grädden och rör sen ner chokladen
Ta av värmen och rör ner gelatinet (som legat i vatten)
Hälldes i 8 snapsglas på fot och kyldes
Serverades med en mosad jordgubbe på varje.

Jag tillsatte inget socker i min Pannacotta men vet att chokladen innehåller en hel del...så det är att göra en avvägning vad man vill äta.

I choklad pannacottan hade det absolut räckt med 50g choklad - den blev mycket tjock...men GOD!

Vi hade sex vänner här som provsmakade alla sorter men vi kunde inte riktigt enas om vilken som var godast...men den bästa ur LCHF synvinkel är ju den med Lime!

1 kommentar:

  1. Ååå så gott det är med pannacotta... och man kan verkligen smaksätta efter tyckte och tilfälle.

    Länkade till detta inlägg på min blogg, och hoppas det är okej =0)

    http://elefantflickans-varld.blogspot.com/

    SvaraRadera