söndag 27 februari 2011

Marinerad TJÄLKNUL

Lägg en Älgstek i ugnen i 100grader ugnsvärme(man kan ta nästan vilken bit som helst) och låt den komma upp i ca 70grader - då är den rosa inuti...

Låt svalna något och skär sen i tunna skivor.

Gör en marinad:
1dl rapsolja
1dl vatten
½ - 1dl soja
2 äggulor
2msk dijonsenap
4 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
Grillkrydda
(KRYDDHUSETS utan onödiga tillsatser!)

Marineaden ska vara STARK så snåla inte på kryddorna - mycket grillkrydda!

Lägg det skivade köttet i marinade i kylen i minst 12 timmar.

Servera gärna med ostsalladen här nedan - eller creme fr med dragon & chiliflakes

OBS! 1 dl soja innehåller 23 gram kolhydrater men det är ju många skivor kött som ska marineras och man kan hälla av överflödig marinad vid servering så blir det inte så mycket per portion...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar